Промоции

Промоција на книгата „Муабетење со умот“ од Нада Алексоска

Промоција на книгата „Муабетење со умот“ од Нада Алексоска

Новата книга „Муабетење со умот“ беше промовирана во Ликовниот салон на ден 16.10.2020. Автор е велешанката Нада Алексоска професор во пензија, на која оваа и е трета книга раскази, а има објавено и повеќе стихозбирки. Во книга се содржани куси раскази, новели кои се...

Делегација на ДПМ во Велес во чест на аудио книгата „Бели мугри“

Делегација на ДПМ во Велес во чест на аудио книгата „Бели мугри“

На 28 ноември, 2018 година во малата сала на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ - Велес се одржа промоција на аудио книга „Бели мугри“ - самостојно и волонтерско издание на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ - Велес и Здружението на слепите лица на Општина Велес, кое...

Промовирана монографијата за Светлана Антоновска

Промовирана монографијата за Светлана Антоновска

На 27 ноември, 2018 година со почеток во 12 часот, во малата сала на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ - Велес, се одржа промоција на монографијата „Светлана Антоновска - македонската челична дама“, приредена од авторот Иван Антоновски, обемна и опсежна книга која во...

Промоција на книгата „Извори во животот“ од Божидар Јовиќ

Промоција на книгата „Извори во животот“ од Божидар Јовиќ

На 24.10.2018 година (среда) во Ликовниот салон во Велес, беше промовирана четвртата поетска збирка на м-р Божидар Јовиќ со наслов “Извори во животот“. Со оваа книга поетот Јовиќ повторно се навраќа на поезијата по минатогодишната промоција на романот „Животна...

Промовирана книгата „Златоусно слово“ од д-р Васил Тоциновски

Промовирана книгата „Златоусно слово“ од д-р Васил Тоциновски

На 10 октомври, во малата сала на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ со почеток во 11 часот, се одржа промоција на најновата книга на истакнатиот велешки автор и деец, д-р Васил Тоциновски - „Златоусно слово“. Се работи за научно дело, збирка од есеи кои авторот го...

Промовирана книгата „Успеси и заговори 1993“ од Стојан Андов

Промовирана книгата „Успеси и заговори 1993“ од Стојан Андов

На 4.10.2018 година во малата сала на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ со почеток во 13 часот, се одржа промоција на книгата „Успеси и заговори 1993“ од првиот претседател на Собранието на Република Македонија, г. Стојан Андов. Промоцијата се по повод објавувањето...