Промоција на книгата „Невообичаен Велигден“ од авторот Емилија Златкова-Анастасова

На 23.05 2022 година во Медијатеката беше промовирана книгата „Невообичаен Велигден“ од авторот Емилија Златкова-Анастасова, во организација на Локалната библиотека„Гоце Делчев“ Велес.

„Невобичаен Велигден“ е третиот дел од трилогијата, покрај книгите „Близнаци“ и „Каде е Емили“.

„Велат дека најдобрите романи се напишани од животот. Такви се романите на Емилија, говорат за живот, го сликаат животот, од сите негови агли Животот не е бајка, како што самата авторка вели,  но сепак е вреден да се живее. Животните приказни се предадени со сите лоши и добри страни,без разубавување, каков што впрочем е и нејзиниот стил на пишување, едноставен, ненаметлив, разбирлив, дури и оние метафорични прикази се умешно употребени да го наведат читателот дека сѐ во животот има некаква поврзаност“ изјави промоторот на книгата Наташа Брезовска – Богоевска.

Големината на човекот е во делата што ги прави за другите луѓе, а не во делата што ги прават за него“ изјави авторот на книгата Емилија Златкова-Анастасова.

Настанот го отвори директорката Павлина Најдова, а го водеше модераторот Стефанија Јакимовска, а земаа учество и учениците Марија Ивановска и Матеј Зашовски од музичкото училиште „Стефан Гајдов“ со свои музички точки.

 

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција нa романот од Родна Јанчева – „ Непребол”

Промоција нa романот од Родна Јанчева – „ Непребол”

Промоција нa петтиот романот од Родна Јанчева - „ Непребол” во Локалната библиотека,,Гоце Делчев“ Велес во соработка со клубот на писатели „К.С.Рацин„. Родокрајната авторка преку овој роман го прикажува животот на едно традиционално македонско семејсво во текот на...

Промоција на јубилејната 100 та книга „Од дното на душата“ од Вера Благојевиќ Самарјанин

Промоција на јубилејната 100 та книга „Од дното на душата“ од Вера Благојевиќ Самарјанин

Денес во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес се одржа промоција на јубилејната 100 та книга на авторката Вера Благојевиќ Самарјанин, „Од дното на душата“ Љубителите на уметноста, на убавиот пишан збор уживаа во нејзините стихови. Таа е еден од најпознатите...

Уредувачки маратон за одбележување на Меѓународниот ден на бегалците.

Уредувачки маратон за одбележување на Меѓународниот ден на бегалците.

Денес во Медијатеката на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес се се одржа уредувачки маратон на тема „Светски ден на бегалците“. Активноста беше дел од глобалниот повик International Refugee Day којшто се одвива од 20-26 јуни оваа година. Настанот со одржа во...