Книгата доживеана како најдобар пријател на детето

По повод Светскиот ден на литературата за деца, 2 април, Локалната Библиотека „ГоцеДелчев“ Велес во соработка со Клубот на писатели „Коста Солев Рацин“-Велес, организирашес редба со роднокрајни писатели за деца.

На средбата присуствуваа писателите Марина Манчева-Стојанова, Славјанка Љуткова, Наташа Брезовска-Богоевска и илустраторката Евгенија Андреева.

Модератори на средбата беа учениците од ООУ„ Блаже Конески“ Лука Панов и Бојана Миланова, а средбата ја отвори директорката на Библиотеката Павлина Најдова. Писателите го претставија своето творештво пред учениците од четврто одделение под раководство на наставничките Величе Милошевска и Андријана Јорданова од ООУ„ Блаже Конески“ Велес.

На задоволство на сите средбата помина во одлична атмосфера, заедничка соработка и младите читатели си заминаа со прекрасни импресии од средбата и со својот старонов пријател-книгата.

 

 

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција нa романот од Родна Јанчева – „ Непребол”

Промоција нa романот од Родна Јанчева – „ Непребол”

Промоција нa петтиот романот од Родна Јанчева - „ Непребол” во Локалната библиотека,,Гоце Делчев“ Велес во соработка со клубот на писатели „К.С.Рацин„. Родокрајната авторка преку овој роман го прикажува животот на едно традиционално македонско семејсво во текот на...

Промоција на јубилејната 100 та книга „Од дното на душата“ од Вера Благојевиќ Самарјанин

Промоција на јубилејната 100 та книга „Од дното на душата“ од Вера Благојевиќ Самарјанин

Денес во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес се одржа промоција на јубилејната 100 та книга на авторката Вера Благојевиќ Самарјанин, „Од дното на душата“ Љубителите на уметноста, на убавиот пишан збор уживаа во нејзините стихови. Таа е еден од најпознатите...

Уредувачки маратон за одбележување на Меѓународниот ден на бегалците.

Уредувачки маратон за одбележување на Меѓународниот ден на бегалците.

Денес во Медијатеката на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес се се одржа уредувачки маратон на тема „Светски ден на бегалците“. Активноста беше дел од глобалниот повик International Refugee Day којшто се одвива од 20-26 јуни оваа година. Настанот со одржа во...