Доделени наградите од литературниот конкурс на тема „Пред споменикот на Делчев“

Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес, ги додели наградите на наградените учесници од распишаниот конкурс на тема „Пред споменикот на Делчев“ .

Во категорија Поезија до 14 години наградени беа:

I награда Ања Димовска VIII одд. ООУ „Стојан Бурчевски Буридан“ с.Иванковци Велес, ментор Мирјана Пановска;

II награда Јана Пљокова IX одд. ООУ „Блаже Конески“ Велес, ментор Иванка Славковска;

III награда Саида Балтиќ IV ООУ „Рајко Жинзифов“ Горно Оризари, Велесментор Невенка Ѓошева.

Во категорија Поезија над 15 години наградени беа:

I награда Никола Трендафилов, СОУ „Гимназија Кочо Рацин “ Велес, ментор Александра Стојановска;

II награда Стефанија Јакимовска, СОУ „Гимназија Кочо Рацин“ Велес, ментор Магдалена Сарагинова;

III награда Стефани Стојчева I година СОУ „Гимназија Кочо Рацин “ Велес.ментор Магдалена Сарагинова;

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција нa романот од Родна Јанчева – „ Непребол”

Промоција нa романот од Родна Јанчева – „ Непребол”

Промоција нa петтиот романот од Родна Јанчева - „ Непребол” во Локалната библиотека,,Гоце Делчев“ Велес во соработка со клубот на писатели „К.С.Рацин„. Родокрајната авторка преку овој роман го прикажува животот на едно традиционално македонско семејсво во текот на...

Промоција на јубилејната 100 та книга „Од дното на душата“ од Вера Благојевиќ Самарјанин

Промоција на јубилејната 100 та книга „Од дното на душата“ од Вера Благојевиќ Самарјанин

Денес во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес се одржа промоција на јубилејната 100 та книга на авторката Вера Благојевиќ Самарјанин, „Од дното на душата“ Љубителите на уметноста, на убавиот пишан збор уживаа во нејзините стихови. Таа е еден од најпознатите...

Уредувачки маратон за одбележување на Меѓународниот ден на бегалците.

Уредувачки маратон за одбележување на Меѓународниот ден на бегалците.

Денес во Медијатеката на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес се се одржа уредувачки маратон на тема „Светски ден на бегалците“. Активноста беше дел од глобалниот повик International Refugee Day којшто се одвива од 20-26 јуни оваа година. Настанот со одржа во...