Ангела Арсовска победник на натпреварот „Млади библиотекари 2022“

Денес во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес,  се организираше Општинскиот натпревар „Млади библиотекари 2022“, на кој учествуваа ученици од основните училишта: ООУ „Св. Кирил и Методиј“, ООУ „Панко Брашнаров“, ООУ “Блаже Конески“, ООУ „Тодор Јанев“  Чашка, ООУ „Даме Груев“ Градско и ООУ „Рајко Жинзифов“ с. Оризари. Пријавените ученици  подготвувани од нивните ментори се натпреваруваа во знаење од областа на библиотекарството.

Стефанија Тодоровска ученик во ООУ „Тодор Јанев“ Чашка, деветто одделение, со менторот Мирјана Кичукова го освои третото место. Орданче Јаневски ученик во ООУ „Панко Брашнаров“ Велес  деветто одделение, со менторот Маргарета Роман Тодорова го освои второто место, додека најдобара беше Ангела Арсовска ученик во ООУ „Тодор Јанев“ Чашка  деветто одделение, со менторот Мирјана Кичукова. Со освојувањето на првото место на овој натпревар, Ангела Арсовска се здоби со право да учествува на Републичкиот натпревар „Млади библиотекари 2022“, кој ќе се одржи на 20 мај  во  Националната установа Библиотека „Григор Прличев“ Охрид.

Наградените, со дипломите добија и  книги како награда за освоеното место, а на  другите учесници им беа доделени пофалници за успешно учество на Натпреварот.

 

Виртуелна Библиотека

АУДИО БИБЛИОТЕКА НА НССРМ

Е-РЕПОЗИТОРИУМ

Би ве интересирало

Промоција нa романот од Родна Јанчева – „ Непребол”

Промоција нa романот од Родна Јанчева – „ Непребол”

Промоција нa петтиот романот од Родна Јанчева - „ Непребол” во Локалната библиотека,,Гоце Делчев“ Велес во соработка со клубот на писатели „К.С.Рацин„. Родокрајната авторка преку овој роман го прикажува животот на едно традиционално македонско семејсво во текот на...

Промоција на јубилејната 100 та книга „Од дното на душата“ од Вера Благојевиќ Самарјанин

Промоција на јубилејната 100 та книга „Од дното на душата“ од Вера Благојевиќ Самарјанин

Денес во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес се одржа промоција на јубилејната 100 та книга на авторката Вера Благојевиќ Самарјанин, „Од дното на душата“ Љубителите на уметноста, на убавиот пишан збор уживаа во нејзините стихови. Таа е еден од најпознатите...

Уредувачки маратон за одбележување на Меѓународниот ден на бегалците.

Уредувачки маратон за одбележување на Меѓународниот ден на бегалците.

Денес во Медијатеката на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес се се одржа уредувачки маратон на тема „Светски ден на бегалците“. Активноста беше дел од глобалниот повик International Refugee Day којшто се одвива од 20-26 јуни оваа година. Настанот со одржа во...