Промоции

Промовиран романот „Јас и Лин, отпосле“ од Ана Стојаноска

Промовиран романот „Јас и Лин, отпосле“ од Ана Стојаноска

Започна со реализација првата промоција од серијата на неколку кои следат годинава, на промоции на дела добитници на Рациново признание. Овој циклус започна со промоција на романот „Јас и Лин, отпосле“ од писателката Ана Стојаноска, кој се закити со престижното...

Промоција на книгата „Сонот во моите раце“ од Љубица Поповска

Промоција на книгата „Сонот во моите раце“ од Љубица Поповска

На 5 септември оваа година во малата сала на Локалната библиотека се одржа промоција на поетската книга „Сонот во моите раце“ од поетесата Љубица Поповска, која живее и твори во Мелбурн. Промотор на книгата беше поетесата Вера Благојевиќ. Пред присутните, поетесата го...

Промоција на книгата „Глас на времето“ од Соња Таировска Дурчак

Промоција на книгата „Глас на времето“ од Соња Таировска Дурчак

На 18 јуни годинава, со почеток во 12 часот, во малата сала на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ од Велес, се одржа промоција на најновата поетска збирка од поетесеата Соња Таировска Дурчак, која живее во Улм, Германија. Поетесата Дурчак е долгогодишен пријател на...

Промоција на книгата „Порака за тебе“ од Вера Благојевиќ

Промоција на книгата „Порака за тебе“ од Вера Благојевиќ

На 14 јуни, во малата сала на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ - Велес, со почеток во 11 часот, се одржа промоција на јубилејната 30 збирка поезија за деца од авторката Вера Благојевиќ со наслов „Порака за тебе“. Промоцијата беше во организација на библиотеката а во...

Промоција на книгата „Поглед“ од Марина Стојанова

Промоција на книгата „Поглед“ од Марина Стојанова

На 22 мај во малата сала на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ - Велес (медиотека), со почеток во 11часот и 30 минути, се одржа промоција на новата книга од велешката поетеса Марина Стојанова - „Поглед“. Книгата е во сопствено издание на авторката а се состои од...

Промоција на книгата „Не паркирај-гаража“ од Трајче Кацаров

Промоција на книгата „Не паркирај-гаража“ од Трајче Кацаров

На 29 мај оваа година, во малата сала на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ - Велес, со почеток во 12 часот, беше одржана промоција на најновата книга од писателот Трајче Кацаров, која со задоволство беше проследена од голем број граѓани, но и ученици. На промоцијата,...