Добитници на литературниот конкурс на тема „Пред споменикот на Делчев“

Добитници на литературниот конкурс на тема „Пред споменикот на Делчев“

По повод распишаниот конкурс на тема „Пред споменикот на Делчев“ Локалната библиотека  „Гоце Делчев“ Велес ги награди следниве учесници: Поезија Категорија до 14 години   I награда Ања Димовска VIII одд. ООУ „Стојан Бурчевски Буридан“ с.Иванковци Велес, ментор...
(ВИДЕО) Интервју со младата поетеса Бојана Спасовска

(ВИДЕО) Интервју со младата поетеса Бојана Спасовска

По повод 150 години од раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека подготви неколку активности во чест на нашиот патрон. Како поддршка на младите роднокрајни автори направивме интервју со младата поетеса Бојана Спасовска, по повод издавањето на стихозбирката „Од мој...
(ВИДЕО) Локалната библиотека одбележува 150 години од раѓањето на Гоце Делчев

(ВИДЕО) Локалната библиотека одбележува 150 години од раѓањето на Гоце Делчев

Во Македонија денеска се одбележуваат 150 години од раѓањето на револуционерот Гоце Делчев, визионерот, кој пред повеќе од еден век го разбра светот како поле за културен натпревар на народите. Локалната библиотека „Гоце Делчев“ – Велес подготви неколку активности во...
Нови наслови од Издавачката куќа „Три“

Нови наслови од Издавачката куќа „Три“

Да ѕирнеме во пишаниот свет на „Три“. Да нѐ понесе зборот низ просторот и времето. Да воздивнеме по изгубената љубов, да ја пронајдеме половината што недостига, да ја разрешиме мистеријата што се плете во животот. Да го пронајдеме оној миг што има значење и да...
Награден конкурс на тема „Пред споменикот на Делчев“

Награден конкурс на тема „Пред споменикот на Делчев“

По повод 150 години од раѓањето на Гоце Делчев, Локалната библиотека „Гоце Делчев“ Велес објавува награден конкурс на тема „Пред споменикот на Делчев“. Право на учество имаат сите граѓани на Општина Велес. Пропозиции: Поезија:- Број на стихови, до 25 стиха.- Ариел 11...